Toerisme

Uitstappen

Geschiedenis

Cultuur

Capoeira

Godsdienst

Kookkunst

Muziek

Investeren

Home

Uit

Overzicht van de niet te missen Uitstappen in en rond Salvador.

Voor alle uitstappen krijgt u een professionele Nederlandstalige (zoniet Engelstalige) gids of reisleider (geregistreerd bij het Minsiterie van Toerisme van Brazilië), de ideale persoon om je het meest interessante, typische en leuke van al de fantastische plaatsen te laten zien!

Voor contact, gebruik de volgende e-mail: moderntravelbahia@gmail.com,

of bezoek onze site "http://www.moderntravelbahia.com".

Salvador - Historisch:
We beginnen deze uitstap bij de vuurtoren van Barra, waar ook de geschiedenis van de colonisatie van Brazilië begon. We hebben een prachtig zicht op de Baai van Alle Heiligen en da Atlantische Oceaan tegelijkertijd. Van hieruit rijden we via de Avenida Sete de Setembro naar het oude centrum van de stad, dat de naam Historisch Centrum heeft gekregen na zijn klassering door de Unesco tot "Erfgoed van de Wereld". Dit is de "must" voor elke bezoeker van onze stad: een complete oude wijk, in de bovenstad op een rots gebouwd, met prachtige gerestaureerde barokke kerken en herenhuizen in koloniale Portugese bouwstijl. Ook de sfeer en het contact met lokale mensen zal je niet onberoerd laten! Een parel van een kerk is die van Sint Fransiscus met zijn overladen en met bladgoud bedekte barokke interieur.
Duurtijd: 4 uren. Voor meer algemene informatie en fotos: klik hier!

Salvador - Panoramisch:
Zo noemen we de uitstap die de benedenstad van Salvador bezoekt (raar maar waar). Onze belangrijkste bestemming is het schiereiland Itapagipe dat volledig in de baai ligt en een oase van rust is op slechts 8 km van het drukke havencentrum. We bezoeken de wijken Ribeira, met prachtige uitzichten op de Baai van Alle Heilige, Bonfim, met de niet te missen Kerk van Onze Heer van Bonfim, een echt bedevaartsoord waar ook duidelijk het sincretisme aanwezig is, en Boa Viagem, met het imponante Fort Van Mont Serrat en het meest romantische plekje van Salvador, de Ponta de Humaitá. Volgens de interesse van de bezoeker kan ofwel de grootste open markt van Salvador bezocht worden, São Joaquim, ofwel de bekende Mercado Modelo die met zijn kunst en ambacht meer op de toeristen is afgestemd.
Duurtijd: 4 uren. Voor meer algemene informatie en fotos: klik hier!

Salvador - Compleet:
De beste manier om de oude stad Salvador te bezoeken en onder te duiken in de geschiedenis, de cultuur, het geloof en de gebruiken van het Bahiaans volk en zich door de magie van deze stad te laten verleiden, is de twee bovenstaande uitstappen te combineren tot een daguitstap. Dat geeft ons ook de gelegenheid om over de middag in een van de sfeervolle restaurantjes van de Pelourinho een van de heerlijke regionale schotels te proeven! Een onvergetelijke belevenis met succes verzekerd!
Duurtijd: hele dag (9 tot 10 uren).

Salvador - op maat:
In funktie van jou persoonlijke interesse kunnen we ook een programma op maat maken. Daarin kunnen een of meerdere specifieke aspecten van de stad worden belicht, zoals de moderne wijken van Salvador, de volkswijken, de arme suburbs aan de baai, de religieuze kant van Salvador met de Katholieke of de Afrikaanse godsdienst, de stranden, enz.
Duurtijd: halve of hele dag.

Recôncavo (met Cachoeira)
Een onvergetelijk uitstap naar het gebied rond de Baai van Alle Heiligen, met als eindbestemming de historisch stad Cachoeira (110 km van Salvador). Deze streek wordt ook het "zwarte" Bahia genoemd. Het is de streek waar de eerste suikerrietplantages van Brazilië zijn onstaan en bijgevolg massaal uit Afrika ingevoerde slaven werden gebruikt. We nemen een kijkje op de bruisende markt van Santo Amaro, de eerste grote stad waar we langskomen, na 70 km rijden, eerst langs de suburbs van Salvador en dan langs de weiden en plantages, via de belangijkste uitvalsweg van Salvador, de BR-324. In Cachoeira bezoeken we ook de sigarenfabriek van Danneman (niet op zon- en maandagen) en doen we ons tegoed aan een heerlijk maal in een oude boerderij (fazenda) met adembenemend mooi panorama op de valei van de Paraguaçu (rivier waar Cachoeira langs ligt).
Duurtijd: hele dag (9 a 10 uren). Voor meer algemene informatie en fotos: klik hier!

Kokoskust (met Praia do Forte)
Vertrekkend vanuit de stad Salvador, bezoeken we eerst de stranden in de stad aan de Atlantische Oceaan, met een optionele stop aan het Meer van Abaeté, een juweeltje midden in de witte zandduinen. Dan gaat we via de Kokosweg zo verder naar de mooiste stranden van Bahia, in het Noorden van de stad, de streek die men de Kokoskust noemt (Costa dos Coqueiros). De weg loopt een aantal kilometers van de kust,maar je hebt prachtige uitzichten op de duinen, de lagunes en de blauwgroene machtige Oceaan. In Praia do Forte bezoeken we het Tamar-project dat de 5 soorten zeeschildpadden die hier voorkomen beschermt. Een andere mogelijkheid is een bezoek (betalend) aan het mysterieuze Fort van Garcia d'Ávila, aan de ingang van het dorpje. Natuurlijk hebben we ook een uitgebreide keuze aan restaurants om bijvoorbeeld een heerlijke moqueca te verslinden en, voor wie wil, aan mooie, tropische, zonovergoten zandstranden om het eens echt Braziliaans te maken!
Duurtijd: hele dag (9 a 10 uren). Voor meer algemene informatie en fotos: klik hier!

Baai van Alle Heiligen (eilandentocht)
Om te volop genieten van de pracht van de natuur en de indrukwekkendheid van de baai van Salvador, is er niets beter dan een schoenertocht! Deze boottochten (met een schoener of tweemaster) worden door gespecialiseerde bedrijven ingericht en nemen meerdere toeristen mee op een zalige tocht in de baai (dus geen grote golven en gedein!), Eerst wordt het Eiland van de Monniken (Ilha dos Frades) bezocht met een van de mooiste stranden uit de hele streek, dat van Onze Vrouw van Guadelupe. Daarna gaat het naar Itaparica, het grooste eiland in de baai, het enige ook met wegen, waar in een lekker restaurant aan de rand van de zee kan gegeten en geluilekkerd worden. Een optioneel bezoek aan het stadje Itaparica met zijn "verjongende" waterbron is ook mogelijk.
Duurtijd: hele dag (9 a 10 uren). Voor meer algemene informatie en fotos: klik hier!

Chapada Diamantina
De prachtige bergstreek van Bahia (Diamantgebergte) op zo'n goede 400 km van Salvador is het best te bezoeken als je er een paar dagen kan voor uitsteken. De beste plaats om te overnachten is Lençois, een rustig mooi historisch stadje, ideaal om van daaruit uitstappen in de streek te ondernemen. Je kunt er tafelbergen, watervallen, grotten, ondergrondse meren en de adembenemende natuur bewonderen. We maken pakketten in functie van jullie wensen. Voor meer algemene informatie en fotos: klik hier!

Morro de São Paulo - Boipeba - Maraú - Itacaré - Porto Seguro
Voor al deze buitengewone bestemmingen kunnen we op aanvraag een pakket samenstellen met verplaatsing, overnachting en uitstappen ter plaatse. Je vind er de meest paradijslijke stranden van heel Bahia in een exuberante natuurlijke omgeving en ontspannen sfeer.

Voor alle uitstappen krijgt u een professionele Nederlandstalige (zoniet Engelstalige) gids of reisleider (geregistreerd bij het Minsiterie van Toerisme van Brazilië), de ideale persoon om je het meest interessante, typische en leuke van al de fantastische plaatsen te laten zien!

Voor contact, gebruik de volgende e-mail: moderntravelbahia@gmail.com.

3