Toerisme

Uitstappen

Geschiedenis

Cultuur

Capoeira

Godsdienst

Kookkunst

Muziek

Investeren

Home

Uit

GESCHIEDENIS

Er was eens een mooi, rijk en gelukkig land. Het was bewoond door meer dan 3 miljoen vrije mensen, gezond en opgewekt, de indianen. Zij liepen naakt en aten en dronken wat de natuur hen schonk : enorme hoeveelheden fruit en planten, die in de natuur gemakkelijk konden aangetroffen worden, en ontelbare dieren, die in dit land leefden en die zij aan de natuur onttrokken via de jacht en de visvangst. De indianen bouwden hun woningen met boomstammen, takken en bladeren die hen werden geleverd door de enorme hoevelheden bomen en planten in de streek. Deze grondstoffen werden ook gebruikt om gebruiksvoorwerpen te maken zoals manden, schappen en netten, onder andere. Zij beschikten ook over een rijke en gevarieerde ambacht en wisten zeer goed om te springen met hout, ceramiek en steen.

Deze voor-Braziliaanse indianen waren vreedzaam en leefden in matriarchale gemeenschappen. Elke stam had zijn "pajé", de spirituele leider en ook de genezer van de stam. Zij geloofden in meerdere goden, elk van welk een natuurelement voorstelde, zoals de zon, de maan, het water en de rivieren, en dies meer. Zij hielden van feesten, herdenkingen en rituelen en hadden daarvoor steeds hun lichamen beschilderd en versierd met pluimen, stenen, zaden en schelpen.

In het jaar 1500 n.C. kwam op dit prachtige land een groep Portugese zeevaarders toe die dachten dat ze in Indië waren aanbeland, en zo begint dan, voor de rest van de wereld, de Geschiedenis van Brazilië.

Brazilië, dit continent binnen Zuid-Amerika, werd ontdekt door de Portugees Pedro Álvares Cabral en begon alzo zijn geschiedenis als een kolonie aan de Portugese kroon. Op de plaats waar de ontdekking gebeurde bevindt zich nu het stadje Porto Seguro, in de staat van Bahia. Kort nadien, in 1501, ontdekte een herkenningsexpeditie een grote en prachtige baai aan welke de naam van Baai van Alle Heiligen werd gegeven gezien het feit op 1 november gebeurde. De grote baai werd een referentie voor de zeevaarders en groeide tot één van de meest bezochte havens van het gehele Amerikaanse continent.

De stad Salvador werd gesticht in 1549 als eerste hoofdstad van Brazilë en behield die titel tot in 1763. Hij diende als hoofdtoneel voor de meest belangrijke gebeurtenissen in de eerste drie eeuwen van de coloniale geschiedenis van Brazilië. Hij was de belangrijkste Atlantische haven op de route der specerijen, die het Oosten als bestemming had, en bloeide in den beginne met de uitvoer van suiker en nadien met de handel tussen de colonie en Portugal.