Toerisme

Uitstappen

Geschiedenis

Cultuur

Capoeira

Godsdienst

Kookkunst

Muziek

Investeren

Home

Uit

MARGARETH MENEZES

Margareth Menezes was één der pioniers om de Bahiaanse muziek buiten de nationale grenzen uit te dragen toen ze met haar explosieve samba-reggae, aan de zijde van ex-Talking Heads David Byrne in één van zijn tournées, de wereld veroverde. Margareth, die werd ontdekt in projecten van MPB (Populaire Braziliaanse Muziek) en in festivals, is een veelzijdige en innoverende zangeres die invloeden vermengt gaande van de klassieke MPB over de samba-reggae (een muzikale stijl die in Salvador uit de Afro-bands onstaan is) tot de internationale popmuziek. Daardoor bekomt ze een unieke en boeiende klankrijkheid die ze zelf als "afro-pop" omschrijft en die geklasseerd kan worden in de familie van de World Music.

Margareth Menezes heeft, tot nu toe, haar talent in zes muziekalbums geregistreerd. Haar laatste album "Maga" werd in juni van 2002 gelanceerd na talrijke jaren van "stilte", ten minste toch wat opnames in geluidsstudio's betreft. Haar voorlaatste album "Gente de festa" (vrij vertaald "Feestgangers") bevat versies van "Vestidos de Prata", een succes van de zanger Paulinho Boca de Cantor, en van "Love of My Life", van Freddy Mercury, en telt ook enkele voorname "gasten" zoals Caetano Veloso en Maria Bethânia. De overige albums zijn, in volgorde, Um canto Pra Subir, Kindala e Luz Dourada.

De laatse jaren heeft Margareth ook actief deelgenomen aan de carnavals in Salvador, boven op haar persoonlijke "trio elétrico" (een soort rijdend podium) of ook aan het hoofd van de carnavalgroep Os Mascarados, een oude carnavaleske traditie die door de zangeres terug is bovengehaald. Op het karnaval van 2003 was het liedje "Dandalunda", van haar laatste CD en gecomponeerd door Carlinhos Brown, één van de meeste gespeelde liedjes door alle Bahiaanse bands.

Voor meer inlichtingen kun je terecht op de site http://www.uol.com.br/margarethmenezes".